WCAG in de praktijk

19 september en 3 oktober 2024 (2 dagen)

Speciaal voor iedereen die meer van de techniek achter WCAG wil begrijpen, hebben we deze 2-daagse training ontwikkeld. We duiken diep in de techniek en bespreken de belangrijkste succescriteria en hoe je daar aan kunt voldoen. Een goede kennis van html en css is een vereiste voor deze training.

Inschrijven

Resultaat

 • Je weet hoe je een site globaal kunt onderzoeken op WCAG 2.2 level A en AA.
 • Je weet hoe je de gevonden issues kunt oplossen.
 • Je leert te werken met verschillende tools, zoals Axe, Inspector en Screaming Frog.
 • Je kent verschillende technieken die je kunt gebruiken om te voldoen.
 • Je kent globaal de methodiek van WCAG-EM.
 • Je weet waar je online documentatie kunt vinden om antwoord te vinden op specifieke vragen over WCAG.

In de training is veel ruimte voor jouw eigen vragen. We werken in kleine groepen en je gaat met praktische opdrachten aan de slag. Er is ruimte om je eigen casuïstiek in te brengen.

Na afloop ontvang je een certificaat dat je kunt gebruiken op je toegankelijkheidsverklaring en waarmee je aan klanten kunt tonen dat je deze 2-daagse hebt gevolgd.

Inhoud

 • Bespreking van alle succescriteria level A en AA van WCAG 2.2
 • Leren gebruiken van verschillende tools, zoals Screaming Frog, Axe en Inspector
 • Uitvoeren van handmatige inspectie van de code
 • Technieken om te voldoen aan de succescriteria

Praktisch

Cursusduur

2 dagen, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

 • 19 september en 3 oktober 2024

Locatie

Utrecht

Kosten

€ 1150,- exclusief 21% btw

Docenten

Literatuur

E-book WCAG in de praktijk

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Reviews

Review plaatsen

Anneke, VU Amsterdam, 18 oktober 2023:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Direct praktisch toepasbare training over de belangrijkste zaken rondom de WCAG. Trainer Jaap luistert naar de specifieke zaken die spelen bij jouw organisatie en komt met goed bruikbare tips, trucs en tools. In het bijbehorende e-book is alles duidelijk omschreven en nog eens rustig na te lezen. Echt een aanrader deze training!

Annelies, 17 juni 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Ik heb de training WCAG als erg leerzaam en interessant ervaren. Er wordt veel uitgelegd, maar je bent ook interactief bezig, waardoor het niet gaat vervelen. Ook omdat je zelf aan de slag gaat met opdrachten, neem je de stof goed in je op. Daarnaast krijg je een certificaat als bewijs van afronding.

Jeroen, Stichting MEO, 17 juni 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Datgene dat de cursus zo goed maakt is dat Jaap luistert naar de klantwens en daarop de cursus aanpast. Daarnaast denkt hij na over wat wij echt kunnen gebruiken in de praktijk, in ons geval was dat naast de handige tools ook een checklist. Dank dat dit is behandeld tijdens de cursus!

Mariska, Gemeente Westland, 5 februari 2017:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Goede training met leuke praktijkoefeningen waarbij je veel handvatten krijgt. Na de training kun je zelf aan de slag met behulp van het E-book. Prettige docenten.

Kristel, gemeente Noordwijkerhout, 29 juli 2015:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Wat een luxe, we hadden een training met een klein groepje. Jaap wist ons veel te vertellen over de webrichtlijnen, de do's & don'ts en daarbij was er ook nog ruimte voor het stellen van gerichte vragen over zaken en praktijk voorbeelden. Vrij snel na de training kregen we netjes de sheets en ook nog antwoorden op openstaande vragen. Top!

Daphne, Presenter, 29 juli 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Fijn om met de expertise van Jaap op een toegankelijke ;-) manier de richtlijnen te behandelen. Door meteen praktisch aan de slag te gaan met zelf testen, en de discussies in groepsverband, blijft de theorie bovendien veel beter hangen.

Alexander, provincie Noord-Holland, 19 september 2014:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

De training was goed begrijpelijk voor redacteuren én webmasters. Door de quickscan van onze website zagen we de regels direct toegepast op onze eigen website. Dat helpt goed om de stof te onthouden en om er direct mee aan de slag te gaan. De cursus was goed ondersteund door het e-book Webrichtlijnen made easy en de slides. Prima training!

Lianne, gemeente Aa & Hunze, 25 februari 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Handig om in 2 dagen te worden bijgepraat over de Webrichtlijnen. Zonder dat het mij veel tijd heeft gekost ben ik weer helemaal op de hoogte!

Terug naar overzicht
Naar boven