Praktische webstatistieken voor webredacties

29 maart 2023 (1 dag)

Of je nu Matomo, Google Analytics, Siteimprove of een andere tool gebruikt, we kijken allemaal naar statistieken die grotendeels nutteloos zijn. Ze helpen jou als webredacteur niet met basisvragen zoals ‘Helpt deze pagina onze bezoekers echt?'. In deze training 'Praktische webstatistieken voor webredacties' leer je praktische, datagedreven en actiegerichte KPI's op te stellen. Centraal staat het Functie-Taak-Gedragsmodel (FTG-model).

Inschrijven

Resultaat

  • Je kunt pagina's indelen op functie.
  • Je kunt per type pagina de statistieken selecteren die een indicatie geven over de performance.
  • Je bent in staat om datagedreven en actiegerichte KPI's voor je website op te stellen.
  • Je bent bekend met het Functie-Taak-Gedragsmodel (FTG-model).

Inhoud

Gary Angel van Measuring the Digital World verwoordt het zo: 'The most common digital metrics are almost useless'. Toch zijn er statistieken die ons wel meer inzicht geven. Die wel helpen bij het vinden van een antwoord of de website onze klanten helpt met hun taakuitvoering.

Daarbij kijken we naar de functie van de pagina, bijvoorbeeld is het een contentpagina of een navigatiepagina? En vervolgens kijken we naar statistieken die een indruk geven of de pagina de bezoeker echt helpt met zijn of haar vraag. We gebruiken hiervoor het model Functie-Taak-Gedragsmodel (FTG-model). Dit model staat centraal in deze training.

Wij zijn op zoek gegaan naar deze soms verborgen statistieken. Je zult merken dat je na het volgen van deze training veel meer zinvolle informatie krijgt uit je statistieken. Informatie die echt helpt om te sturen. Die echt helpt om datagedreven beslissen met je website te nemen.

Welk statistiekpakket je gebruikt maakt voor deze training niet uit.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 29 maart 2023

Locatie

Dotslash, Utrecht

Kosten

€ 545,- exclusief 21% btw

Docenten

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven