Praktische webstatistieken voor webredacties

5 december 2024 (1 dag)

Of je nu Matomo, Google Analytics, Siteimprove of een andere tool gebruikt, we kijken allemaal naar statistieken die grotendeels nutteloos zijn. Ze helpen jou als webredacteur niet met basisvragen zoals ‘Helpt deze pagina onze bezoekers echt?'. In deze training 'Praktische webstatistieken voor webredacties' leer je praktische, datagedreven en actiegerichte KPI's op te stellen. Centraal staat het Functie-Taak-Gedragsmodel (FTG-model).

Inschrijven

Resultaat

  • Je kunt pagina's indelen op functie.
  • Je kunt per type pagina de statistieken selecteren die een indicatie geven over de performance.
  • Je bent in staat om datagedreven en actiegerichte KPI's voor je website op te stellen.
  • Je bent bekend met het Functie-Taak-Gedragsmodel (FTG-model).

Inhoud

Gary Angel van Measuring the Digital World verwoordt het zo: 'The most common digital metrics are almost useless'. Toch zijn er statistieken die ons wel meer inzicht geven. Die wel helpen bij het vinden van een antwoord of de website onze klanten helpt met hun taakuitvoering.

Daarbij kijken we naar de functie van de pagina, bijvoorbeeld is het een contentpagina of een navigatiepagina? En vervolgens kijken we naar statistieken die een indruk geven of de pagina de bezoeker echt helpt met zijn of haar vraag. We gebruiken hiervoor het model Functie-Taak-Gedragsmodel (FTG-model). Dit model staat centraal in deze training.

Wij zijn op zoek gegaan naar deze soms verborgen statistieken. Je zult merken dat je na het volgen van deze training veel meer zinvolle informatie krijgt uit je statistieken. Informatie die echt helpt om te sturen. Die echt helpt om datagedreven beslissen met je website te nemen.

Welk statistiekpakket je gebruikt maakt voor deze training niet uit.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 5 december 2024

Locatie

Utrecht

Kosten

€ 595,- exclusief 21% btw

Docenten

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Reviews

Review plaatsen

Peter, gemeente Vlissingen, 15 maart 2024:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Een leerzame training, met veel aandacht/ruimte voor de praktische toepassing op individueel niveau.

Jihan, gemeente Diemen, 24 februari 2023:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Waardevolle training van Toon gehad! Hij gaf ons de verdieping om meer te halen uit Site Improve. Doordat we met een kleine groep waren, konden we gerichte vragen stellen en de tijd nemen. We zijn enthousiast geworden als het gaat om webstatistieken. Toon bedankt voor je expertise en enthousiasme!

Lincy, gemeente Laarbeek, 24 november 2022:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Leerzame training over welke statistieken waarvoor gebruikt kunnen worden. Welke gegevens ga je analyseren en voor welk doel. Hele leuke training om te volgen.

Greetje, gemeente Oost Gelre, 12 mei 2022:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Interessante training. Je krijgt een goed beeld van het nut (en de beperkingen) van webstatistieken en je krijgt praktische handvatten om zelf mee aan de slag te kunnen.

Terug naar overzicht
Naar boven