NVDA: zelf je website testen met een screenreader

8 oktober 2024 (1 dag)

Altijd al eens willen leren werken met een screenreader? Schrijf je dan in voor deze 1-daagse training. Je gaat aan de slag met het gratis Windows-programma NonVisual Desktop Access (NVDA). De training is bedoeld voor iedereen: webredacteurs, webbouwers, functioneel beheerders, consultants enzovoort. Voorkennis is niet vereist.

Inschrijven

Resultaat

  • Je leert de basisprincipes van een screenreader.
  • Je leert te navigeren op een webpagina en content te lezen met NVDA.
  • Je leert enkele veel voorkomende fouten te herkennen met NVDA.
  • Je leert om oplossingen te benoemen voor een aantal toegankelijkheidsproblemen in websites.
  • Je leert NVDA te gebruiken bij het lezen van een PDF.

Inhoud

Om de toegankelijkheid van een website te testen is het gebruik van een screenreader onmisbaar. NVDA is een opensource screenreader. NVDA staat voor NonVisual Desktop Access (NVDA). Het is een gratis screenraeder en wordt veel gebruikt. NVDA werkt alleen onder Windows. In deze training ga je leren hoe je werkt met de screenreader NVDA. 

De training is bedoeld voor iedereen. Voorkennis is niet vereist. Wel heb je een Windows-laptop nodig waar NVDA op is geïnstalleerd. In de training is veel ruimte voor jouw eigen vragen. We werken in kleine groepen en je gaat met praktische opdrachten aan de slag.

Je kunt NVDA gratis downloaden van NVAccess en installeren.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 8 oktober 2024

Locatie

Utrecht

Kosten

€ 595,- exclusief 21% btw

Docenten

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Reviews

Review plaatsen

Hanneke, Inspectie Leefomgeving en Transport, 1 mei 2024:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Door deze training heb ik een basisbegrip van NVDA. Het wordt nog wel oefenen om het goed in de vingers te krijgen. Maar dan kun je ook ECHT testen of je websites en documenten toegankelijk zijn. De oefeningen geven meer begrip van de hobbels die gebruikers van voorleessoftware tegenkomen. Larissa is vrolijk en motiverend en we hebben erg gelachen!

Christa, gemeente Deventer, 24 februari 2023:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

De training is praktisch ingesteld. Naast een deel theorie, ga je vooral zelf aan de slag. Hoe navigeer je op een website, met je scherm op zwart? Je loopt tegen meer dingen aan dan je denkt. Larissa is ervaringsdeskundige, wat zorgt voor waardevolle inbreng. Daarnaast is Larissa een gezellige trainer. Kortom: een nuttige training en een leuke dag.

Terug naar overzicht
Naar boven