Klantgerichte en toegankelijke webcontent

17 september en 1 oktober 2024 (2 dagen)

In deze 2-daagse training leer je webcontent te maken die aansluit op de taak van de bezoeker en die voldoet aan WCAG 2.2, de opvolger van de Webrichtlijnen.

Inschrijven

Resultaat

 • Je weet wat taakgericht schrijven is.
 • Je kunt een tekst beter maken door veel weg te halen.
 • Je bent in staat om een goede structuur in een tekst aan te brengen.
 • Je weet welke eisen er gesteld worden aan toegankelijke content.
 • Je kunt beoordelen of webcontent toegankelijk is.
 • Je leert beslissingen te nemen op basis van feiten.

Inhoud

In deze training voor webredacteuren leer je in 2 dagen de richtlijnen voor webtoegankelijkheid - WCAG 2.2 - toe te passen en je teksten zo te schrijven dat ze de taak van de bezoeker faciliteren.

Dag 1

Op de 1e dag staat het structureren en toegankelijk maken van content centraal. We volgen in de training de inhoud van ons e-boek Handboek Webcontent: meer focus, minder content

Inhoud dag 1:

 • Korte kennismaking
 • Structuren van content in 5 stappen
 • Betekenisvol opmaken
 • Taal
 • Afbeeldingen
 • Hyperlinks
 • Downloads
 • Tabellen
 • Video en audio
 • Huiswerk en afsluiting

Dag 2

Dag 2 is volledig gericht op toptaken. Ons uitgangspunt is 'Focus & Simplicity': focus op de taak van de bezoeker en simplicity in de wijze waarop je de content aanbiedt. Minder content leidt tot meer bezoekers die vinden wat ze zoeken, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt.

Inhoud dag 2:

 • Bespreken huiswerk
 • Focus & Simplicity: wat betekent dit voor webcontent?
 • Schrijven voor toptaken
 • Pagina's schrappen: 75% van de pagina's kunnen weg
 • Teksten schrappen: 75% van de tekst op pagina's kan weg
 • Beslisschema voor het plaatsen van content
 • Herschrijven van een tekst op basis van ons stappenplan
 • Eventuele onderwerpen die cursisten kunnen aandragen (zoals toegankelijkheid van pdf, omgaan met beeld online)

Praktisch

Cursusduur

2 dagen, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

 • 17 september en 1 oktober 2024

Locatie

Utrecht

Kosten

€ 1150,- exclusief 21% btw

Docenten

Literatuur

Handboek Webcontent: meer focus, minder content

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Reviews

Review plaatsen

Sietze, Provincie Fryslan, 29 mei 2024:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Interessante training, die goede handvaten voor dit onderwerp heeft geboden. De trainer wist het goed uit te leggen.

Marieke, RIVM, 8 februari 2024:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Informatieve training; zeer leerzaam vanuit praktijkvoorbeelden. Prettige leeromgeving, goed bereikbaar en lekkere lunch!

Evelien, DSW, 8 december 2023:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Fijne inhoudelijke training die je onderbouwd handvaten geeft om de webcontent kwalitatief te verbeteren. Naast de inhoudelijke punten ook tips en handvatten hoe je zaken kan oppakken.

Andrea, DSW, 15 november 2023:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Leuke en interactieve training, die concrete handvatten biedt ter verbetering van de toegankelijkheid van onze website.

Jaike, gemeente Leeuwarden, 4 juli 2023:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Ik vind Jaap een ontzettend goede trainer. Hij laat ruimte over voor gesprekken onderling en heeft erg veel kennis van het onderwerp. De training werd daardoor erg leerzaam, mede ook door praktijkvoorbeelden. Ik raad iedereen deze training aan!

Esther, Dienst Dommelvallei, 28 maart 2023:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Laagdrempelige training, geschikt voor meerdere instapniveaus. We zaten met een paar teams samen maar de onderwerpen van elk van hen kwamen aan bod. Goede, heldere voorbeelden en fijne uitleg.

Sarah, Dienst Dommelvallei, 24 maart 2023:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Hele goede training. Erg veel geleerd. Jaap heeft alles heel duidelijk uitgelegd en we zijn echt een heel stuk verder gekomen.

Eric, VNG, 27 oktober 2022:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

De training werd goed gegeven door de docent. Informatief en interactief. Het was leuk om ook zelf aan de slag te gaan in plaats van alleen maar luisteren.

Karima, gemeente Tiel, 27 september 2022:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Zinvolle training! Direct toepasbaar en heel interactief. Een mooie start voor het optimaliseren van onze website (betere indeling, goed geschreven teksten en minder content). Ook heel veel tips en richtlijnen meegekregen over toegankelijkheid en nieuwe online-ontwikkelingen.

Murielle, gemeente West Betuwe, 19 juli 2022:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Prima training gegeven door Marjolein. Heel praktisch, rustig en met duidelijke uitleg en tips. Zelf staat ze ook open voor een andere kijk op de lesstof.

Trea, gemeente West Betuwe, 19 juli 2022:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Uitstekende training en documentatie. Het was alleen vooraf niet duidelijk dat er heel veel huiswerk was. Daardoor kon ik niet optimaal profiteren van de training.

Suzan, gemeente West Betuwe, 19 juli 2022:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Met 9 collega's van de gemeente West Betuwe de training Klantgerichte en toegankelijke webcontent gevolgd. Onze kennis is weer bijgespijkerd. Waardevolle tips gekregen die we in de praktijk gaan toepassen.

Nienke, gemeente West Betuwe, 18 juli 2022:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Duidelijke uitleg met genoeg ruimte voor vragen. Ook is de training goed afgestemd op de vraagstukken binnen de gemeente.

Ynse, gemeente Hilversum, 8 februari 2022:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Veel geleerd tijdens de training Klantgerichte en toegankelijke webcontent. Fijn dat er tijdens de cursus veel ruimte is voor interactie en vragen. De opdrachten en het duidelijke handboek zorgen ervoor dat je de kennis makkelijk eigen maakt.

Wendy, Belastingdienst, 2 december 2021:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

De training Klantgerichte en toegankelijke webcontent is een leuke, interactieve training. De combinatie van overzichtelijke e-books en (online) groepslessen zorgen voor een afwisselende training. Door interactie met je medecursisten ontstaan mooie discussies en ga je bewuster om met het onderwerp. Hopelijk blijft het allemaal lang genoeg hangen. ;)

Frank, gemeente Woerden, 30 oktober 2021:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Een goede en interessante training. Leerzaam en goed om zaken nogmaals op te halen. Er is ruimte genoeg voor vragen en toelichting op praktijkvoorbeelden. Leuke interactie met de groep.
Ik heb mij aangemeld voor 6-daagse training webredacteur. Training klantgerichte en toegankelijke webcontent zijn de eerste 2 dagen. Ik kijk uit naar het vervolg.

Suzan, gemeente West Betuwe, 11 juli 2021:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Veel tips en richtlijnen gekregen over toegankelijkheid. Ik ben weer op de hoogte van de huidige richtlijnen. Schrijven voor het web wijzigt toch in de loop van de jaren. Mijn kennis over eisen voor toegankelijkheid heeft weer een opfrisser gekegen. Jaap geeft duidelijke voorbeelden.

Hendrik-Jan, gemeente Almere, 27 juli 2020:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Mooi hoe toegankelijkheid en klantgerichtheid samenkomen in deze training. Het laat zien dat SEO en toegankelijkheid 1 doel dienen, namelijk de websitebezoeker. Met een scherp oog laat Jaap zien wat er voor de websitebezoeker mankeert aan de website. Heel leerzaam van beginner tot professional. Ik heb er heel veel van geleerd. Bedankt.

Jannie, gemeente Assen, 12 maart 2020:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Hele nuttige 2-daagse training gevolgd over Digitale toegankelijkheid. De theorie is duidelijk en de praktijk wordt gelijk geoefend. Afwisselend, leerzaam en leuk!

Nynke, RWS, 1 april 2020:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Goede cursus waarbij theorie en oefeningen goed worden afgewisseld. Mijn leerpunten: hoe schrijf je vanuit de taak van de gebruiker en we schrijven altijd te veel.

Sanne, RWS, 12 maart 2020:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

De cursus is erg duidelijk en solide opgebouwd, hierdoor komt de boodschap helder over en heb ik de cursus als zeer nuttig ervaren. Ik verwacht in de nabije toekomst de opgedane kennis toe te kunnen passen.

Dieuwke, gemeente Het Hogeland, 5 augustus 2019:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Uitermate goed afgestemd op het kennisniveau en de energie van de groep. Veel opdrachten om zelf actief met de materie te werken. Aangenaam en het beklijft.

Liselott, gemeente Zeist, 5 augustus 2019:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Hele fijne training om tot een betere indeling van je website en goedgeschreven teksten te komen. Ook heel veel tips en richtlijnen meegekregen over toegankelijkheid. Jaap weet waar hij over praat!

Astrid, gemeente Heerenveen, 5 augustus 2019:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Aan deze training heb je wat als webredacteur. De trainer legt duidelijk uit en heeft alle tijd voor vragen. Ik heb in deze twee dagen erg veel geleerd. Ook het besef dat schrijven voor het web in de loop van de jaren verandert, evenals de eisen voor toegankelijkheid. Dus eigenlijk zou je deze training geregeld moeten volgen.

Ingrid, gemeente Woerden, 19 april 2019:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Jaap heeft een leuke afwisselde training gegeven. Met actuele voorbeelden uit de praktijk maakt hij snel duidelijk waar het om draait bij het schrijven van goede web content. De korte schrijfoefeningen zorgen ervoor dat je de volgende dag gelijk met de tips aan de slag gaat.

Sarah, 19 april 2019:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Veel (onverwachtse) dingen geleerd, hele geduldige trainer, vaak actief aan het werk gezet. Bedankt voor de inzet en moeite.

Sietske, gemeente Stichtse Vecht, 19 april 2019:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Zinvolle training, met name de praktische opdrachten. Minder content = meer resultaat, een belangrijke les die in deze training centraal stond.

Branca, gemeente Stichtse Vecht, 19 april 2019:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Zeer kundige trainer, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied. Het is niet handig om van te voren het cursusboek door te lezen, want dan brengt de cursus zelf niet veel nieuws meer. Tijdens de trainingsdagen is er veel ruimte voor eigen inbreng, de trainer is flexibel om in te spelen op onze eigen situatie.

Bart, gemeente Geldrop-Mierlo, 19 april 2019:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Goede training voor mensen die niet bekend zijn met het onderwerp webrichtlijnen. Voor deelnemers die ervaring hebben SEO optimalisatie zullen veel onderdelen bekend in de oren klinken.

Karin, gemeente Delft, 9 november 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Weten hoe je toegankelijke pdf-bestanden moet maken? Jaap van de Putte kan je hier alles over vertellen. In een kleine team met webspecialisten volgen we de InCompany training toegankelijke documenten maken. Jaap weet waar hij het over heeft. We hebben veel geleerd en kunnen met de praktische tips echt aan de slag hier. Bedankt!

Chantal, Waterschap De Dommel, 11 september 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Jaap van de Putte je bent voor mij een bron van informatie die je heel toegankelijk weet over te dragen. Je bent enorm breed geïnformeerd en op de hoogte van de laatste trends en onderzoeken.
Daarnaast weet je goed hoe je de deelnemers vanuit hun specifieke rol kunt betrekken en ook te overtuigen wanneer vaste patronen doorbroken moeten worden.

Colinde, gemeente Steenwijkerland, 28 augustus 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Jaap gaf veel voorbeelden en liet interessante video's zien. Ook liet hij ons over teksten op onze eigen website nadenken.

Gert, RWS, 17 augustus 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Uitstekend(e): sfeer, tempo, afwisseling theorie en oefeningen, actualiteit, volledigheid.
En echt een opleiding op maat over onze eigen site, ook de goede en slechte gegeven voorbeelden en de teksten waarmee we oefenden.

Liesbeth, stichting Icare, 19 juni 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Praktische training! Veel voorbeelden, oefeningen en uitleg tijdens de training. Het boek een handig naslagwerk om op het werk en thuis mee aan de slag te gaan. Sommige delen van de training zijn enkel geschikt voor web redacteuren en had ik als communicatiemedewerker minder affiniteit mee.

Mustafa, RWS, 12 juli 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

De training sloot zeer goed aan bij de praktijk. De dingen die de trainer vertelde waren erg herkenbaar, duidelijk en goed toepasbaar in ons werk.

Robert, RWS, 12 juli 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Een verhelderende training over hoe er tegenwoordig met websites wordt omgegaan. Wat zijn de trends? Waar moet jouw website aan voldoen? En hoe schrijf ik compact een tekst. Schrijven is schrappen, dat werd goed duidelijk tijdens de training. Dit alles in een prima sfeer.

Bram, gemeente Steenwijkerland, 9 oktober 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Interessante training gevolgd bij Jaap van de Putte over onder andere het toepassen van de webrichtlijnen op onze gemeentelijke website. Eye opener als het gaat om het toegankelijk maken van de site voor bezoekers met een visuele en/of auditieve beperking.

Thomas, gemeente Steenwijkerland, 9 oktober 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Erg leerzaam en praktijkgericht. Aan de hand van beeldende voorbeelden wordt feedback gegeven en kunnen deelnemers oefenen. Diverse onderdelen komen uitgebreid aan bod en er is ruimte voor vragen en discussie.

Gea, RWS, 9 oktober 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Het was een zinvolle training! Veel praktische tips met wat je wel en niet moet doen op je site en duidelijke uitleg waarom wel/niet. En omdat je ook met stukjes tekst van je eigen pagina's aan de slag gaat, kan die er alleen maar beter van worden!

Jacob Bart, RWS, 9 oktober 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

De training Webcontent: meer focus, minder content gaat over kritisch kijken en gebruik maken van dat wat al voorhanden is om een pagina toegankelijker te maken. Naast theorie en voorbeelden uit de praktijk ga je als cursist zelf aan de slag. Bijna als vanzelf ga je nadenken over hoe je een goede basis legt voor de boodschap die je wilt overbrengen.

Marjon, gemeente Lochem, 17 juni 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Een zinvolle en duidelijke training. Websites blijven veranderen, zo ook de content, dus je moet ook blijven leren wat schrijven voor het web betreft. Deze training legt daarvoor een goede basis.

John, gemeente Lochem, 17 juni 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Prettige, relaxte trainer. Slaagde er zeer goed in over te brengen wat het nut is van "meer focus, minder content". Nam goede voorbeelden mee.

Karin, gemeente Breda, 29 maart 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

To the point en helder deze in company training. Een mooie start voor de vernieuwing van onze website.

Mireille, Agentschap Telecom, 3 januari 2018:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Fantastische training! Veel geleerd in een hele positieve sfeer. Jaap heeft goed naar ons geluisterd bij de opzet van de training waardoor wij alles op maat kregen.

Ellen, Agentschap Telecom, 6 september 2017:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Duidelijk verhaal en enthousiast gebracht: de training Klantgerichte webcontent is zeker 1000 hits waard!

Joyce, Agentschap Telecom, 30 augustus 2017:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Chapeau voor Jaap. Tijdens (en na) de training direct aan slag. In company 12 mensen geboeid houden (en enthousiast). Dan kom je van goede huize. Na de training ook de eerste 'leesbare' pdf gemaakt dankzij het e-book op de site :-).

Alette, Agentschap Telecom, 6 september 2017:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Zeer verhelderende, nuttige en zinvolle training en vooral... direct toepasbaar. Schrijven is schrappen.

Cindy, Gemeente Alphen aan den Rijn, 6 september 2017:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

In mei 2017 gaf Jaap van de Putte de training 'klantgerichte webcontent' voor medewerkers van Gemeente Alphen aan den Rijn. Door de training ben ik nu veel bewuster van het belang van goede webcontent en hoe je webcontent voor alle doelgroepen toegankelijk maakt.

Karin, gemeente Breda, 10 juni 2017:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Jaap is een deskundige en prettige trainer. Tijdens onze in company training was er veel ruimte voor inbreng van de deelnemers en interactie. Met oefeningen brachten we de theorie direct in de praktijk en leerden we van elkaar. Een absolute meerwaarde van de training. Dank je wel Jaap en tot een volgende keer!

Wing, gemeente Stichtse Vecht, 31 maart 2017:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Duidelijke uitleg en verhelderende voorbeelden uit de praktijk, met afwisseling (zoals opdrachten, video's en theorie). Had wat mij betreft wel langer dan 2 dagen gemogen. De trainer leek af en toe tijd tekort te komen.

Marieke, 5 februari 2017:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Het was een leuke, afwisselende workshop. Zat goed in elkaar met voorbeelden/onderzoeken uit de praktijk, verhelderende oefeningen met schrijven. En ook zeker goed afgestemd op de gemeente. Je kon merken dat Jaap wist waar hij het over had en veel ervaring heeft in gemeenteland.Door deze workshop heb ik nog meer zin gekregen om aan de slag te gaan.

Hanneke, gemeente Brummen, 5 februari 2017:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Deze training was kort, bondig en praktisch. De onderwerpen die we aandroegen zijn voldoende behandeld. Ook prettig dat we de training in twee delen hebben geknipt, zodat het niet te veel tegelijk was. Jaap legt helder en duidelijk uit, ook aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daar kunnen we bij de start van onze nieuwe site ons voordeel mee doen!

Jolanda, gemeente Brummen, 5 februari 2017:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Ter voorbereiding op de overstap naar een website met toptaken leidde Jaap ons langs de verschillende facetten waar we aan moeten denken. Jaap legt het op een rustige en heldere manier uit en gebruikt goede voorbeelden uit de praktijk.

Nicole, DUO+, 5 februari 2017:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Iedere keer weer 'blij' als Jaap langskomt. Als doorgewinterde webredactie/redacteur blijkt toch maar weer dat verfrissing van de informatie nodig is. Je vervalt weer gauw in te lange moeilijke webteksten. Het was goed om de huidige website weer door te nemen. Wat kunnen wij zelf verbeteren aan toegankelijkheid. Er valt weer een hoop te doen!

Harmtine, gemeente Breda, 18 november 2016:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Veel informatie in korte tijd, helder en concreet, deels toegesneden op eigen website. Heb er vertrouwen in dat ik nu de tools in handen heb om onze website onder handen te nemen :)

Webteam, Provincie Flevoland, 8 november 2016:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Uitgebreide cursus waarin veel aan de orde komt. Uitleg is goed en duidelijk. Er wordt veel met eigen teksten uit de praktijk gewerkt. Dat maakt deze training nog toegankelijker. Je krijgt daarnaast uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. Echt een aanrader!

Carin, gemeente Breda, 5 augustus 2016:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Goede training gegeven door Jaap. Bruikbare informatie en leerzame opdrachten. Nu aan de slag met de toptaken website.

Sonja, gemeente Breda, 22 augustus 2016:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Zeer nuttige informatie gekregen en praktisch toepasbaar. Webrichtlijnen zijn vooral een goed hulpmiddel om je content beter te maken én om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. De richtlijnen maken het dus niet ingewikkelder maar juist eenduidiger en gemakkelijker. De training geeft ook goede aanknopingspunten over hoe je dat dan doet.

Côlette, gemeente Breda, 5 augustus 2016:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Fijne uitleg en goede praktijkvoorbeelden. Misschien iets meer 'oefenen' met (her)schrijven en delen met elkaar. Daarmee leer je veel van elkaar.
Het was een inspirerende sessie. Zin om te starten!

Reactie Jaap: Goede tip! Nemen we mee in de volgende trainingen.

Pleun, gemeente Breda, 25 juli 2016:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Hele nuttige training. Een andere mindset gekregen na Jaap z'n verhaal. Ik snap nu eindelijk waarom de webrichtlijnen zo belangrijk zijn en hoe deze toe te passen. Door vele voorbeelden, tips & trucs, do's & dont's klaar voor onze nieuwe toptaken website!

Neeltje, gemeente Breda, 25 juli 2016:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Interessante training met een inspirerende trainer. In twee dagen een andere mindset, gericht op een toptaken website. Veel direct toepasbare kennis en goed onderbouwd. Bevestigt de kracht van een geoliede centrale webredactie, die adviseert, schrijft en redigeert. Met krachtige doelen voor ogen: klant centraal en minder, minder, minder.

Lisette, Waterschap Aa en Maas, 25 juni 2016:

3 van 5 sterren 3 van 5 sterren

In ieder geval is hem me nu duidelijk hoe ik met de webrichtlijnen mijn artikel kan verfraaien en ook hoe ik met minder woorden minder kan zeggen.
De eerste dag vond ik het meest op mij van toepassing. Leuk om interactief mee te doen. de tweede dag vond ik moeilijker. Misschien ook omdat ik minder werk met het web dan mijn collega's. toch nuttig!

Klaas, gemeente Nijmegen, 25 juni 2016:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

To the point-training waarbij enerzijds de structuur en opbouw van een vraaggerichte website aan bod komen, en anderzijds de schrijf-technische 'do's & dont's'.

Prettig is dat er veel met voorbeelden wordt gewerkt.

Malou, gemeente Leusden, 25 juni 2016:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

De eerste dag van de 2-daagse training zit erop. Ontzettend veel geleerd. Er wordt duidelijk uitgelegd en veel gebruik gemaakt van bestaande voorbeelden. Dit is prettig ook voor de niet-internet techneuten zoals ik. Doordat er veel gewerkt wordt met praktijk opdrachten kan je gelijkt testen of je de leerstof beheerst. Op naar dag 2!

Peter, gemeente Leidschendam-Voorburg, 31 januari 2016:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Tijdens de training van Jaap zijn wij enorm goed op weg geholpen naar een betere kijk op klantgericht schrijven en focus op toegankelijkheid. Na de training kan je niet meer wachten om aan de slag te gaan.

Eva, ECC Nederland, 29 november 2015:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Zeer nuttige training. Ook als je zelf nog weinig van de materie af weet en een start moet maken met webredacteren.

Pio, gemeente Kolummerland, 27 maart 2015:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Erg leerzame en leuke training! De tijd vloog voorbij. Had meteen zin om met het geleerde aan de slag te gaan! Bedankt Jaap en mede-cursisten voor deze 2 leuke cursusdagen...

Jantje, gemeente Leiden, 18 maart 2015:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Top training! Goed om de kennis rond de Webrichtlijnen op te frissen en te horen hoe je Webrichtlijnen 2 toe kunt passen. Met name de informatie rond de toptaken is actueel voor ons. Fijn om ter plekke met gelijkgestemden praktisch aan de slag te kunnen met de theorie van Jaap. Goede balans tussen luisteren en oefenen. Fijne lokatie en prima groep.

Marco, gemeente Noordwijk, 18 maart 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Voor mij was een gedeelte van de training een herhaling. Het toptaken gedeelte van de training was helder en in veel gevallen direct toepasbaar. De trainer is rustig, stelt juiste vragen en heeft ruime kennis van zaken. Kortom een effectieve training.

Mira, gemeente Noordwijk, 8 december 2014:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Zeer praktijkgerichte cursus. Direct toepasbaar en heel interactief. Geen saaie cursus dag maar leren door te doen. Veel kennis bij trainer die op alle vragen direct antwoord kan geven. Incompany dus geen tijd verloren door veel reistijd.

Johan, gemeente Zwolle, 18 maart 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Over webrichtlijnen bestaan veel aannames en onduidelijkheden. De training maakt op praktische wijze inzichtelijk wat de Webrichtlijnen zijn en hoe en waar je ze moet toepassen. Positief punt is dat de docent goed op de hoogte is van het werk van en bij gemeenten. Er was volop interactie. Een waardevolle en praktische training! Een aanrader!

Bianca, Gemeente De Wolden, 2 december 2014:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Een leerzame, laagdrempelige training. Op een duidelijke manier, met veel ruimte om zelf te oefenen, word je in 2 dagen wegwijs gemaakt in de webrichtlijnen & toptaken. Jaap van de Putte is een vriendelijke, rustige docent.

Sandra, gemeente Renkum, 2 december 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Leerzame, nuttig en praktische training. In twee dagen ben je weer bij op het gebied van de webrichtlijnen. Aan de hand van oefeningen leer je de webrichtlijnen toepassen. Goede afwisseling van theorie en praktijk.

Sanne, gemeente De Wolden, 28 november 2014:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Een erg goed opgezette training. Prettig om kennis over webrichtlijnen op te frissen en ook nieuwe kennis opgedaan. In 2 dagen behandelt Jaap van de Putte veel stof in fijn tempo en betrekt de groep er echt bij. Door de training heb ik een nog scherpere kijk op toegankelijke webcontent gekregen. Bijkomend voordeel vind ik de E-books.

Jack, gemeente Middelburg, 20 november 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Op een rustige manier en met praktijkvoorbeelden word je wijs gemaakt in de materie. Voldoet in ieder geval aan mijn wensen en kan het direkt in de praktijk brengen.

Helma, gemeente Weesp, 18 november 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

De training helpt je op weg naar een nieuwe toegankelijke webstructuur . Je focust op de klantvraag. Toptaken en een eenvoudige lay-out vormen de basis van de structuur.

Als deelnemer doe je actief mee. In groepsverband werk je een aantal opdrachten uit. Je krijgt hierdoor meer inzicht in de toptaken van jouw organisatie, in wat belangrijk en niet belangrijk is en wie je klanten zijn.

Je krijgt in deze 2 dagen de tools om met de nieuwe structuur, die voldoet aan de nieuwe webrichtlijnen, aan de slag te gaan.

Erika, Rijksvastgoedbedrijf, 28 april 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Een zeer nuttige en toegepaste (praktische) training die onze ogen weer heeft geopend voor de noodzaak om toegankelijk en vindbaar te schrijven voor de lezers en de teksten toe te spitsen op waar onze bezoekers naar zoeken.

Sylvia, Gemeente Nijkerk, 29 april 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Helder en praktisch
Vraag & aanbod prima op elkaar afgestemd.
Docent --> vriendelijk en helder

Remco, gemeente Nijkerk, 28 april 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

De training was volledig toegespitst op onze eigen website, waardoor de verbeterpunten direct duidelijk in beeld werden gebracht. Ook heeft de training echt aangezet tot een andere manier van denken die zeker bij zal dragen aan het verbeteren van onze website.

Sander, Rijksvastgoedbedrijf, 28 april 2014:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Prettige training met goed tempo en veel afwisseling in de stof. Jaap van de Putte is een trainer met veel kennis van zaken, die je snel op je gemak laat voelen. Een aanrader.

Sylvia, gemeente Zeist, 17 maart 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Een interessante training waarin je compact maar wel met diepgang werd bijgespijkerd over nieuwe online-ontwikkelingen. Er was mogelijkheid voor discussie en eigen wensen. De ontwikkelingen werden met verve, maar niet dogmatisch gebracht. Vooral dat laatste vind ik belangrijk. Ik wil mijn vakkennis bijspijkeren, niet het nieuwe evangelie horen.

Francis, provincie Utrecht, 8 januari 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Het was een zeer leerzaame training, goed georganiseerd en op een prettige locatie. De uitleg door Jaap was helder en duidelijk en zeer interessant was de demonstratie van Tom die verbonden is aan het Bartiméus.
De sheets, het handboek en alle behandelde stukken zijn weer makkelijk terug te vinden op de site van the Internet Academy.

Terug naar overzicht
Naar boven