Contentgovernance: optimaal beheer van je webcontent

5 en 19 april 2023 (2 dagen )

Contentgovernance gaat over het optimaal beheer van je webcontent, zoals welke criteria hanteer je voor webcontent, wie is er bij betrokken en welke documentatie heb je nodig. In deze nieuwe 2-daagse training leer je wat contentgovernance precies inhoudt, hoe je dit opzet en welke praktische instrumenten je daarvoor kunt gebruiken.

Inschrijven

Resultaat

  • Je weet wat contentgovernance is.
  • Je leert welke stappen nodig zijn om contentgovernance in je organisatie toe te passen.
  • Je raakt vertrouwd met de instrumenten die horen bij contentgovernance, zoals stijlgidsen, templates, een contentstrategie en beschrijving van de taken en rollen.

Inhoud

We willen allemaal foutloze, relevante en actuele webcontent. In de juiste stijl en juridisch correct. De content moet jouw organisatie niet in problemen brengen en bijdragen aan het doel. Daarvoor is helderheid nodig over criteria voor content en wie daarover gaan.

Contentgovernance is een samenhangend geheel met richtlijnen, regels en uitgangspunten dat beschrijft hoe content van de organisatie wordt gemaakt, gepubliceerd en gearchiveerd.

Contentgovernance manifesteert zich in bijvoorbeeld stijlgidsen, templates, de contentstrategie, beschrijving van de taken en rollen - of juist in het ontbreken van dit alles.

Contentgovernance is soms eenvoudig. Bijvoorbeeld als je het webbeheer in je eentje doet en er niemand op jouw website komt. Het wordt een vraagstuk als organisaties grotere of meerdere websites gaan maken en beheren. De content groeit, terwijl de basis niet op orde is. Beheer voelt dan als ‘dweilen met de kraan open’.

Herken je dat? En wil jij weten hoe je dit onderwerp agendeert, wat je er zelf aan kan doen en hoe je de volgende stappen zet?

In de training verkennen we het onderwerp van contentgovernance en ontdek je wat jij kunt doen. We gaan aan de slag met:

  • Contentgovernance: wat is het en wat is het niet?
  • Volwassenheid van beheerorganisatie: wat zegt dat over contentgovernance?
  • Welke stappen kan ik morgen zetten op weg naar dat samenhangende geheel?

Praktisch

Cursusduur

2 dagen , 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 5 en 19 april 2023

Locatie

Dotslash, Utrecht

Kosten

€ 1.050,- exclusief 21% btw

Docenten

Literatuur

De trainers verstrekken aanvullende literatuur op basis van leerwensen.

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven