Webanalyse met een Tag Manager: onmisbaar voor elke webanalist

Een Tag Manager is absoluut onmisbaar voor iedereen die webstatistieken professioneel inzet voor zijn organisatie. We bespreken de tagmanagers van Matomo, Piwik Pro en Google. Gebruik je een van deze 3 pakketten, dan is deze cursus geschikt voor jou.

Deze training bieden wij alleen in-company aan.

Resultaat na de training

  • Je weet voor welke doeleinden je de tagmanager in kunt zetten.
  • Je weet welke specifieke statistieken je kunt verzamelen met de tagmanager.
  • Je kent de globale regels voor het instellen van de tagmanager.
  • Je kunt enkele eenvoudige tags toevoegen zonder veel technische kennis.
  • Je weet hoe je je webbouwer kunt instrueren om meer complexe tags te maken.

Vereiste voorkennis

  • Je hebt basiskennis over HTML en CSS. Kennis van JavaScript is handig. Heb je die niet, volg dan onze e-learning Kennismaken met HTML.

Inhoud

De betere statistiekpakketten hebben ook een tagmanager. Voor Nederland zijn dat Matomo, Piwik PRO en Google Analytics. In de training komen alle 3 de tag managers aan bod.

Standaard bieden statistiekpakketten weinig bruikbare statistieken. Het wordt pas interessant als je specifieke statistieken kunt verzamelen, die echt betekenis hebben en waar je echt op kunt sturen. Denk bijvoorbeeld aan het meten van het gebruik van de zogenaamde tegels op je homepagina. Andere voorbeelden zijn diepteanalyses van je webformulieren, doelconversie en virtuele pageviews.

Complexe metingen waren voor de komst van de tagmanager ook mogelijk, maar dat vereiste veel kennis van JavaScript en HTML. Tagmanagers maken het technische deel veel makkelijker.

Vaak zal de webbouwer nog wel de code moeten aanpassen om goed gebruik te maken van de tagmanager. In de training leer je ook hoe je de webbouwer hiervoor de juiste instructies kunt geven.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Locatie

Utrecht

Kosten

€ 595 exclusief 21% btw

Docenten

Literatuur

Eigen reader

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven