Webanalyse met een Tag Manager: onmisbaar voor elke webanalist

19 december 2023 (1 dag)

Een Tag Manager is absoluut onmisbaar voor iedereen die webstatistieken professioneel inzet voor zijn organisatie. We bespreken de tagmanagers van Matomo, Piwik Pro en Google. Gebruik je een van deze 3 pakketten, dan is deze cursus geschikt voor jou.

Inschrijven

Resultaat na de training

  • Je weet voor welke doeleinden je de tag manager in kunt zetten.
  • Je weet welke specifieke statistieken je kunt verzamelen met de tag manager.
  • Je kent de globale regels voor het instellen van de tag manager.
  • Je kunt op een eenvoudige manier tags toevoegen zonder veel technische kennis.

Inhoud

De betere statistiekpakketten hebben ook een tag manager. Voor Nederland zijn dat Matomo, Piwik PRO en Google Analytics. In de training komen alle 3 de tag managers aan bod.

Standaard bieden statistiekpakketten weinig bruikbare statistieken. Het wordt pas interessant als je specifieke statistieken kunt verzamelen, die echt betekenis hebben en waar je echt op kunt sturen. Denk bijvoorbeeld aan het meten van het gebruik van de zogenaamde tegels op je homepagina. Andere voorbeelden zijn diepteanalyses van je webformulieren, doelconversie en virtuele pageviews.

Complexe metingen waren voor de komst van de tag manager ook mogelijk, maar dat vereiste veel kennis van JavaScript en HTML. Tag managers maken het technische deel heel veel makkelijker. En ook belangrijk: je kunt dit helemaal zelf doen zonder dat je de hulp van je webbouwer hoeft in te schakelen.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 19 december 2023

Locatie

Dotslash, Utrecht

Kosten

€ 595 exclusief 21% btw

Docenten

Literatuur

Eigen reader

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven