Toegankelijkheid van apps zelf controleren en testen

Sinds 23 juni 2021 zijn alle overheden verplicht om ook hun apps toegankelijkheid aan te bieden. In deze training laten we je zien waar je rekening mee moet houden bij de ontwikkeling van apps en hoe je zelf de toegankelijkheid kan testen. We behandelen zowel iOS als Android.

Deze training bieden we alleen aan in-company.

Resultaat

Na de training ben je in staat om een app te beoordelen op toegankelijkheid. Je bent bekend met de succescriteria van WCAG 2.1 AA, die relevant zijn voor apps. Deze nieuwe training is bedoeld voor zowel beoordelaars/afnemers van apps als ontwikkelaars van apps.

Inhoud

 1. Introductie apps: hybride/native, verschillen Android/iOS
 2. Een app gebruiken met een beperking: wat zijn de problemen?
 3. Wetgeving toegankelijke apps
 4. Introductie toegankelijkheidsopties op smartphones:
  • Schermlezer
  • Schakelbediening
  • Stembediening
 5. Werken met de schermlezer VoiceOver (iOS):
  • Gebaren
  • Navigeren
  • Rotor
 6. Beoordelen van verschillende apps

Beschrijving

Overheden zijn verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van apps die zij aanbieden. Dat gaat ook om apps die zij niet zelf beheren, zoals een app van een afvalkalender.

Als overheid zul je dit dus moeten toetsen. Met deze training krijg je meer inzicht in hoe een app precies werkt en welke toegankelijkheidsissues een rol spelen.

Ontwikkelaars van apps zijn vaak nog niet bekend met de verschillende eisen die vanuit de internationale toegankelijkheidsregels, WCAG, worden gesteld. Ook voor hen is deze training bedoeld. Ook krijg je inzicht in hoe iemand met een visuele beperking nu precies een app gebruikt en wat er nodig is de app echt toegankelijk te maken.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Kosten

€ 495 exclusief 21% btw

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven