Toegankelijke EPUB-bestanden met Microsoft Word

Hét alternatief voor het verouderde pdf-formaat is EPUB. Met EPUB maak je bestanden die toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. In deze training leer je EPUB's te maken vanuit Microsoft Word met de DAISY-plugin.

Deze training bieden we alleen aan als in-companytraining.

Onderwerpen

  • Toegankelijkheidsaspecten van EPUB
  • Voor- en nadelen van EPUB en PDF
  • Word-document optimaal voorbereiden voor omzetting naar EPUB
  • Omzetten van het Wordbestand naar EPUB met de invoegtoepassing van DAISY
  • Validatie van het EPUB-bestand 

Inhoud

EPUB staat voor Electronic Publication. Het is het moderne formaat voor het publiceren van boeken, documenten of publicaties in een digitale vorm. Het is op dit moment het beste formaat voor digitale documenten die offline gelezen moeten kunnen worden.

EPUB is eigenlijk een set van HTML- en CSS-bestanden die opgeslagen zijn in een ZIP-bestand. Doordat HTML de bron is, is EPUB van zichzelf al heel goed toegankelijk te maken. 

In de training gaan we EPUB-bestanden maken vanuit Word met de plug-in van DAISY. Om uiteindelijk een toegankelijke EPUB te krijgen moet het Word-bestand ook goed opgemaakt zijn. Je kunt daarbij voor een deel denken aan hoe je een Word-bestand goed prepareert om er een toegankelijke pdf van te maken. In EPUB werken een aantal dingen wel net wat anders. In PDF kun je bijvoorbeeld niet werken met interne links en voetnoten, in EPUB kan dat wel.

Voorbereiding

Eigen reader

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00

Locatie

Op locatie van de klant

Kosten

€ 595,- exclusief 21% btw

Docenten

Literatuur

Volgt nog

 

Naar boven