Opleiding Webredacteur

17 september t/m 17 december 2024 (6 dagen)

Deze 6-daagse opleiding Webredacteur leidt je op tot een professionele webredacteur. De opleiding volgt de nieuwste inzichten in webredactie, zoals die van Gerry McGovern, Jakob Nielsen en Karen McGrane.

Inschrijven

Resultaat

Je leert wat goede webcontent is, namelijk die jouw bezoekers helpt bij het uitvoeren van hun taken op het web. Dat betekent voor veel mensen een andere mindset. Het begint met relevante content: de content is voor jouw bezoekers een middel om een doel te bereiken. En dat doel is het uitvoeren van hun taak.

Je leert dat dat betekent om juist heel veel niet te doen: minder tekst, minder beeld en minder functionaliteit op een site.

Inhoud

  • Dag 1 (17 september 2024): Toegankelijke webcontent
  • Dag 2 (1 oktober 2024): Webcontent en toptaken
  • Dag 3 (15 oktober 2024): Effectief schrijven, deel 1
  • Dag 4 (5 november 2024): Effectief schrijven, deel 2
  • Dag 5 (19 november 2024): SEO, gebruik van beeld, samenwerken en gebruik van tools
  • Dag 6 (3 december 2024): Opstellen Stijlgids Webcontent, jouw rol in het webteam
  • Reservedag (17 december 2024): Graag vrijhouden zodat we gemakkelijk kunnen schuiven in de planning als er bijvoorbeeld een docent ziek wordt.
 

Praktisch

Cursusduur

6 dagen, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 17 september t/m 17 december 2024

Locatie

Online en op locatie (Utrecht)

Kosten

€ 2.750,- exclusief 21% btw

Docenten

Literatuur

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Reviews

Review plaatsen

Jan Willem, gemeente Almelo, 29 april 2022:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Behoorlijk diepgaande opleiding waarvan je als ervaren redacteur ook veel kan leren. Gericht op de praktijk. Veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Frank, gemeente Woerden, 29 april 2022:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Onlangs heb ik de opleiding Webredacteur afgerond. Echt een hele goede, leerzame cursus die mij helpt in mijn werk. Goede tips en oefeningen om klantgerichte webcontent te schrijven. Tools gekregen om de webcontent op toegankelijkheid (paginastructuur, contrast, goede PDF-bestanden) te controleren. En instructies om met deze tools te leren werken.

Claudine, 19 april 2019:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Leerzame en praktische training met inspirerende docenten. Aanrader voor zowel ervaren als beginnende webredacteuren.

Evy, 16 februari 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Een leerzame en interactieve opleiding. In 6 maanden leer je niet alleen de basis, maar je gaat ook echt een stuk de verdieping in. Wat je leert kun je gelijk in de praktijk toepassen. Veel praktische opdrachten, wat ik erg fijn vond. Al bij al vond ik het een super leerzame, nuttige en fijne opleiding!

Linda, gemeente Winterswijk, 3 januari 2018:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Inspirerend, leerzaam en interactief. Mooie interactie met deelnemers van andere organisaties, veel kennis- en ervaringenuitwisseling. Jaap kon goed uitleggen hoe je vanuit de klant of bezoeker van je website kunt denken en heeft daarbij aandacht voor toegankelijkheid en ook voor het goed beheersbaar van je website en alle content te houden.

Monique, Universiteit Twente, 14 januari 2016:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

De cursus heeft me een aantal handvaten gegeven die direct in de praktijk zijn toe te passen. In deze intensieve cursus zijn alle aspecten behandeld die nodig zijn om een goede toegankelijke website te maken. Heb cursus met plezier gevolgd.

Lida, Wolters Kluwer, 13 januari 2016:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

'Stel niet de vraag, maar geef het antwoord' en 'less is more' zijn kreten die me erg zijn bijgebleven.
Met veel plezier heb ik de cursus Webredacteur gevolgd. Ik heb geleerd actief te schrijven en durf eindelijk teksten te schrappen!
Heel leerzaam.

Michiel, Kadaster, 17 december 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

De 6-daagse opleiding Webredacteur geeft een actuele kijk op het vak van webredacteur. De training is geschikt voor de beginnende webredacteur, maar ook de meer gevorderden komen zeker aan hun trekken. Docenten Jaap en Fenny zijn enthousiast en geven naast de theorie ook veel praktische opdrachten. In 6 dagen heel veel geleerd. Een echte aanrader!

Carla, Universiteit Twente, 17 december 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Interessante training. Goede combinatie tussen praktijk en theoretische achtergrond. Al het geleerde direct toe te passen. Veel nieuwe inzichten. Kleine groep waardoor er ruimte was voor interactie en voldoende aandacht om de eigen website te bespreken. Vragen uitgelegd met voorbeelden uit de praktijk. Veel geleerd.

Ingrid, gemeente Almelo, 4 december 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Docent Jaap weet ontzettend veel en laat dat met voorbeelden meteen zien. De opleiding Webredacteur is heel praktisch, je gaat gelijk aan de slag en leert van elkaar. De toptakenwebsite van Almelo werd regelmatig als voorbeeld gebruikt en ik heb geleerd hoe het nog beter kan.

Debbie, gemeente Beverwijk, 4 december 2015:

5 van 5 sterren 5 van 5 sterren

Met heel veel plezier heb ik deze opleiding gevolgd. Ik vond het erg leuk dat onze eigen websites als voorbeeld dienden. Je kon dus meteen je opgedane kennis in praktijk brengen. Een aanrader dus!

Marit, gemeente Naarden, 14 juni 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Interessante training, heel veel geleerd! Goede groepsgrootte, praktische oefeningen en sprekende voorbeelden van hoe het wel en niet moet. Het geleerde is direct toe te passen bij het schrijven en aanpassen van webteksten en bij het opstellen van een stijlgids. Na de training kijk je ook met andere ogen naar de vormgeving van je site.

Brenda, gemeente Baarn, 19 mei 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Goede training, je leert om op een andere manier te kijken naar teksten en gebruik van beeldmateriaal op je website. Wat ik vooral erg prettig vond is dat Jaap veel praktijkvoorbeelden gebruikte. Ik kreeg direct energie om met onze website aan de slag te gaan!

Frans, Heerlen.Nieuws.nl, 26 januari 2015:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Interessante cursus, vooral voor mensen die beroepsmatig met webredactie bezig zijn of zullen gaan zijn. Prettige sfeer, perfecte groepsgrootte en leuke praktijkoefeningen om mee aan de slag te gaan.

Marjan, gemeente Uithoorn, 25 september 2014:

4 van 5 sterren 4 van 5 sterren

Ik vond het heel leuk om met andere ogen naar teksten en opbouw van teksten te kijken. De term "less is more" gaat steeds meer op.Vooral de tips en voorbeelden om een tekst te veranderen of aan te passen waren voor mij heel leerzaam.

Terug naar overzicht
Naar boven