Communiceer met focus: maak tijd voor kwaliteit

Renata Verloop en Aart Paardekooper ontwikkelden de methodiek ‘Communiceren met focus’ om teams Communicatie te helpen bepalen wat ze wel en niet doen. In deze eendaagse training maak je kennis met de belangrijkste instrumenten uit deze methodiek, die je ook direct daarna kunt gebruiken in de praktijk. Het bijbehorende boek krijg je gratis bij de training!

Het is tijdelijk niet mogelijk om in te schrijven. De training wordt momenteel herzien.

Over Communiceren met focus

Teams Communicatie krijgen uit de hele organisatie talloze vragen en verzoeken om advies en ondersteuning. De meeste hebben er in de afgelopen jaren veel taken bij gekregen, maar geen capaciteit. Geen wonder dat veel teams bezig zijn met de vragen: wat doen we wel en wat doen we niet?

Communiceren met focus is een methodiek die je helpt de goede dingen te doen en die goed te doen. De goede dingen doen betekent dat je aantoonbaar bijdraagt aan de grote maatschappelijke opgaven. Niet communiceren om het communiceren, maar doen wat voor de samenleving belangrijk is. Samen met bestuur en organisatie maak je daar bewuste keuzes in, die aansluiten op wat de samenleving vraagt. Ook omdat je capaciteit niet oneindig is. 

Je ontwikkelt voor de gekozen communicatieprioriteiten een onderbouwde aanpak, houdt de voortgang in de gaten en analyseert het effect. Dat doe je samen met alle beschikbare communicatiedisciplines vanuit team Communicatie. Daardoor stimuleer je samenwerking op een organische manier, want iedereen draagt bij vanuit de eigen rol, kennis en vaardigheden. Op die manier werk je gelijkwaardig samen – niet alleen binnen het team Communicatie, maar ook met de vakafdelingen.

Tijdens deze training leer je meer over de instrumenten die je hiervoor in kunt zetten.

  • Inzicht in de beschikbare tijd krijgen met het Tijdsmodel
  • Communicatieprioriteiten bepalen met behulp van een afwegingskader
  • Grip op je planning met de prioriteitenkalender
  • Stevig adviseren op basis van het 4A-model: van Ambitie naar Acties en via Analyse naar Advies.

Er is ruimte voor eigen casuïstiek en om met elkaar in gesprek te gaan over de uitdagingen in de praktijk.

Deze training is bedoeld als een eerste kennismaking. Wil je met deze methodiek aan de slag als werkwijze voor je team? Bekijk dan begeleidingstraject dat Aart en Renata aanbieden.

Praktisch

Cursusduur

1 dag , 10.00 - 16.00 uur

Locatie

Cursus- en Vergadercentrum Domstad

Kosten

€ 595,- ex 21% btw

Docenten

Literatuur

Het boek ‘Communiceren met focus’ (krijg je gratis bij deze training)

 

Naar boven