Awareness-sessie digitale toegankelijkheid

Voor mensen die niet bekend zijn met digitale toegankelijkheid is het logisch om te vragen: 'Is dit allemaal nodig voor die ene blinde'? Tom Hessels laat ons ervaren hoe hij als blinde een website ziet. Zo gaan we begrijpen waarom digitale toegankelijkheid een essentieel onderdeel is van een goede online performance.

Deze training bieden wij alleen als in-company.

Aanvragen in-companytraining

Inhoud

Deze sessie van ongeveer 1 uur begint met een demonstratie van Tom Hessels. Hij laat zien hoe hij het web gebruikt met een schermlezer, spraakuitvoer en een braille-leesregel. 

Voor de meesten is dit een onvergetelijke ervaring; dat een website die wij kunnen zien ook volledig bruikbaar is voor mensen die niet kunnen zien. Maar dan moet de website wel toegankelijk zijn. 

Na de demonstratie door Tom plaatsen wij dit in de context: hoe maken we een website toegankelijk en waarom is dit toch soms zo moeilijk? De ontoegankelijkheid van websites komt vaak door gebrek aan kennis. Bij de webbouwers, bij het management in organisaties, bij inkopers van applicatie, bij ICT-afdelingen, enzovoort. 

In totaal duurt de sessie 1 uur. Er is genoeg ruimte voor vragen. De sessie is online of op locatie. 

We kunnen deze sessie ook op maat maken, bijvoorbeeld aan de hand van jullie vragen of websites die jullie graag willen bespreken.

 

Zie beschrijving onder de afbeelding
Demonstratie door Tom van VoiceOver op de iPhone tijdens het NCDT 2023

Praktisch

Locatie

Online of op locatie klant

Kosten

€ 750,- exclusief 21% btw bij sessie online

Docenten

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven