Toegankelijkheid

De website van The Internet Academy is goed toegankelijk voor mensen met een functionele beperking, zoals blinden, slechtzienden, doven, slechthorenden en mensen met een beperkte handfunctie.

Alle informatie op deze site voldoet aan Niveau AA van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1, met uitzondering van de pdf-bestanden.

Toegankelijkheid HTML

Alle informatie, die op de site via HTML wordt aangeboden, voldoet aan WCAG 2.0.  

Toegankelijkheid pdf-bestanden

Op dit moment zijn de pdf-bestanden – zoals onze e-books – nog niet helemaal toegankelijk. Hieronder lichten wij dit toe. Hierbij maken we gebruik van de richtlijnen 'Pas toe of leg uit'.

Oorzaak

Voor onze trainingen maken we gebruik van syllabi en readers. De syllabi zijn gemaakt in LibreOffice en daarbij zijn alle toegankelijkheidsrichtlijnen gehanteerd. Na het exporteren naar pdf is er echter altijd nog nabewerking van de pdf nodig. Omdat de aanpassingen aan de syllabi zeer frequent zijn lukt het ons niet om telkens ook de nabewerking in pdf te doen.

Gevolg

Het niet nabewerken van de pdf betekent dat bepaalde aspecten niet volledig toegankelijk zijn.

Alternatieven

Wij hebben hier geen alternatief voor.

Maatregelen en planning

Wij oriënteren ons op het omzetten van alle bestanden naar epub. Dit formaat is in principe ook heel goed toegankelijk. Bij de conversie van LibreOffice naar epub treden op dit moment nog steeds vervelende problemen op, vooral bij grotere documenten.

Planning

Op 1 september 2020 zijn al onze downloads op de site toegankelijk.

Reageren

Merk je dat iets op de website niet toegankelijk is, meld ons dat graag via ons contactformulier. Binnen 4 werkdagen ontvang je een reactie. En uiteraard proberen wij het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Terug naar overzicht
Naar boven