Saskia Schrijver

Saskia onderzoekt, adviseert en geeft trainingen over online content en specifiek over toegankelijke pdf-documenten en datavisualisaties. Zij begeleidt organisaties die grip willen krijgen op hun online content en willen voldoen aan de eisen van digitale toegankelijkheid.

Al meer dan 20 jaar houdt zij zich bezig met webcontent, usability en accessibility. Ze begon ooit als webmaster voor de Sociale Verzekeringsbank en was contentmanager bij de gemeente Apeldoorn. Met haar bedrijf Inhoud Telt is zij zich steeds meer gaan toeleggen op onderzoeken, adviseren en trainen.

In haar werk staat nuttige, bruikbare en toegankelijke informatie voorop. En altijd houdt ze de bezoeker voor ogen. Of dat nu een lid, klant, polishouder, leverancier, inwoner of een collega is.

Mensen met zorgen, mensen die dingen moeten regelen, iets willen, gestrest zijn of weinig tijd hebben. Of mensen die een functiebeperking hebben. Mensen die afhankelijk zijn van digitale dienstverlening en hoe informatie online wordt aangeboden.

Saskia Schrijver is gecertificeerd IAAP Accessible Document Specialist (ADS) door de International Association of Accessibility Professionals (IAAP).

Saskia Schrijver, zie bijschrift
Saskia Schrijver op het NCDT 2024.
Terug naar overzicht
Naar boven