Aart Paardekooper

Aart werkt aan een responsieve overheid. Hij helpt overheden met onderzoek naar het ‘stille midden’. Ook leert hij communicatieprofessionals om omgevingsanalyses te maken die goed geduid kunnen worden. Samen met Renata Verloop ontwikkelde hij de methode 'Communiceren met focus' en geeft hij de training Communiceer met focus.

De methodiek Communiceren met focus helpt teams om prioriteiten te stellen, de omgeving in beeld te brengen en de communicatie professioneel te organiseren. In het najaar van 2022 verscheen het boek van Renata en Aart.

Aart verbaast zich – heel naïef misschien? – over de continue kloof tussen overheid en inwoners. Om deze ‘kloof’ te dichten onderzoekt Aart wat mensen en media zeggen over alles wat de overheid wil, zegt en doet. Dat is de basis voor zijn advisering. Aart heeft het vermogen om analyse en onderzoek te koppelen aan ambities en acties van overheden. Hij staat daarbij met één been binnen de overheid en met één been in de omgeving.

Woorden die hem kenmerken zijn verbindend, analytisch, gedreven, praktisch, politiek-bestuurlijk sensitief en educatief begaafd.

Aart op LinkedIn

Aart op Twitter

Terug naar overzicht
Naar boven